
دمنوشهای گیاهی یکی از سالمترین نوشیدنیهایی هستند که شما میتوانید آنها را مصرف کنید. تفاوت دمنوشها در ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانهای موجود در بسیاری از گیاهان و فواید کوتاه مدت و بلند مدتی است که برای سلامتی بدن و تغذیه سالم شما دارند. جایگزینهایی عالی برای نوشیدنیهای شیرین و کافئیندار روزانه با طعمی فوقالعاده.
به چه نوشیدنی دمنوش گفته میشود؟
شاید سوال جالبی از نظر شما نباشد، اما باید بدانید که دمنوشهای گیاهی نوشیدنیهایی بر پایه گل یا ریشه گیاهان هستند. ریشه اصلی دمنوشها به مصر و چین باستان بر میگردد و آنها از این نوشیدنیها به دلیل طعم و خواص داروییشان بسیار استفاده میکردند. در حال حاضر صدها نوع دمنوش متفاوت در سراسر جهان مصرف میشود که هر یک طعم و فایده متفاوت خود را دارند. فوایدی از درمان سرماخوردگی تا کاهش استرس و خواص ضد پیری که روز شما را سرشار از شادابی و سلامتی میکند. هر چند استفاده از دمنوش در فرهنگ ایرانیان بسیار جا افتاده است و کم و بیش بسیاری از شما با خواص آنها آشنا هستید اما شاید بد نباشد که کمی بیشتر در مورد خواص کلی آنها برای شما بگوییم.
دمنوش است و یک دنیا حرف و سخن در مورد سلامتی

حرف اول: مبارزان سرسخت سرماخوردگی
شکی نیست که دمنوشها برای درمان سرماخوردگی عالی هستند. بعد از زنجبیل یکی از بهترین گیاهان در این مورد سنجد است چون موادی دارد که مجاری بینی را پاک کرده و سرفههای شدید را متوقف میکند؛ حتی اگر بگوییم علائم آسم را متوقف میکند بیراهه نرفتهایم. به نوعی آنتی بیوتیک طبیعی به حساب میآید.
حرف دوم: هضم کننده غذا
یکی از فواید بزرگ دمنوشها تجزیه چربی است که تخلیه معده را سریع میکند. با انجام این کار شما میتوانید علائم سوء هاضمه، نفخ و استفراغ را کاهش دهید. از بهترین دمنوشها در این دسته میتوانیم به قاصدک، بابونه، دارچین، نعناع فلفلی و دمنوش زنجبیل اشاره کنیم.
حرف سوم: مدافعان و تقویت کنندگان سیستم ایمنی
آنتی اکسیدانها و ویتامینها موجود در دمنوشها برای مبارزه با بیماری و عفونتها عالی هستند. آنها در برابر تنشهای اکسیداتیو شما را مراقبت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. اگر به دنبال استفاده از این خاصیت دمنوشها هستید حتما دمنوش سنجد، اکیناسه، زنجبیل و ریشه شیرین بیان را امتحان کنید.

حرف چهارم: کاهش دهنده التهاب
نوشیدن روزانه برخی دمنوشها به کسانی که از آرتروز رنج میبرند، میتواند کمک زیادی کند. با مصرف آنها شما میتوانید درد، تورم و خستگی مفاصل را کاهش دهید. زنجبیل به دلیل ترکیبات خاص خود یکی از بهترین گیاهان برای تسکین التهاب به حساب میآید. چای سبز، کندر، گزنه هم از دسته ضد التهابهای گیاهی به حساب میآیند.
حرف پنجم: بنوشید و پیری را عقب برانید
جوانی و احساس خوب آن از آرزوهای همیشگی انسان بوده است. شاید اغراق باشد که بگوییم میتوان همواره جوان ماند اما با مصرف برخی دمنوشهای گیاهی میتوان باعث کند کردن روند پیری شد. آنتی اکسیدانهای موجود در دمنوشها از آسیب رادیکالهای آزاد به بدن جلوگیری کرده و پیری سلولها را در بدن کاهش میدهند. این حالت باعث میشود که پوست شما جوانتر به نظر برسد. انتظار معجزه نداشته باشید اما حس خوش جوانی را با نوشیدن دمنوش تجربه کنید. دمنوش زنجبیل، بابونه، چای ترش، رویبوس (چای قرمز) از دمنوشهایی هستند که آنتی اکسیدان بالایی دارند.
حرف ششم: به استرس و اضطراب ” نه” بگویید.
دمنوشهای گیاهی ذهن را آرام و راحت میکنند و باعث کاهش استرس و اضطراب میشوند؛ آن هم در دنیایی که حرف از تنش و استرس عادی است. بدلیل خاصیت آرام بخش دمنوشها، نوشیدن آنها قبل از خواب به افرادی که از بیخوابی رنج میبرند توصیه میشود. اگر دنبال دمنوش خاص برای این موضوع هستید، حتما بابونه را امتحان کنید. نکته جالب اینجاست که اثر آرامش بخش دمنوشها حتی میتواند به عنوان یک ضد افسردگی خفیف برای بعضی افراد هم عمل کند چون به مغز برای کاهش احساسات افسردگی کمک میکند.

حرف هفتم: سلامت پوست خود را به دمنوشها بسپارید
دمنوشها یک درمان مفید برای آکنه هستند که آنها را میتوان به صورت یک نوشیدنی معمولی و یا استفاده مستقیم بر روی پوست استفاده کرد. چای بابونه بخاطر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی که دارد از بهترین دمنوشها برای این منظور هست. البته از چای نعناع هم در این مورد نمیتوان گذشت و برای کاهش آکنه بسیار مفید است.
حرف هشتم: کاهش فشار خون
دمنوشهای گیاهی مثل چای ترش به دلیل مواد شیمیایی درون خود میتوانند فشار خون را بدون هیچ گونه عوارض جانبی کاهش دهند. همان طور که میدانید فشار خون بالا میتواند بر قلب و کلیه تاثیر منفی داشته باشد؛ پس امتحان کردن دمنوشها میتواند کمک کننده خوبی در این زمینه به حساب بیاید.
همراه دمنوشها باشید اما به اندازه و زیر نظر پزشک
همراه بودن با طبیعت و استفاده از مواد طبیعی همیشه لذت بخش است از طرفی فواید دمنوشها قابل چشم پوشی نیست؛ اما باید توجه کرد که استفاده از آنها هیچگاه جایگزین درمان پزشکی نیست و در کلیه موارد اگر به عنوان جایگزین درمانی از دمنوشها استفاده میکنید لازم است با پزشک خود در این مورد مشورت کنید. حواستان باشد مصرف بیش از اندازه دمنوشها امکان دارد در برخی افراد ایجاد آلرژی و یا اثرات جانبی ناخواسته کند. به طور کلی اگر شما به یک متخصص مراجعه کنید حتما قبل از تجویز دمنوشهای خاص به شما عوامل مختلفی مثل سن، طبع گیاه و فصل استفاده از آن را مورد توجه قرار میدهد. پس همراه طبیعت باشید اما به اندازهای که به بدنتان آسیب نرسانید!
منبع : grosche
برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است